دانلود کتاب کمدی الهی اثر دانته آلیگیری
کمدی الهی یک سه گانهی منظوم نوشتهی دانته آلیگیری است که یکی از مهمترین آثار ادبی ایتالیا و جهان به شمار میرود. کمدی الهی که شامل سه بخش دوزخ، برزخ و بهشت میشود در مابین سالهای 1308 تا 1321 میلادی نوشته شده و نقش مهمی در شکلگیری و حفظ زبان ایتالیائی داشته است.
داستان کتاب کمدی الهی دانته
کمدی الهی به صورت اول شخص روایتگر سفر خیالی دانته به سرای آخرت و سیر او در دوزخ، برزخ و بهشت است که در طی این سفر با بزرگانی چون ارسطو، اقلیدس، آشیل، هومر و... نیز دیدار میکند.
منابعی که کمدی الهی دانته از آنها الهام گرفته است
دانته آلیگیری در نوشتن کمدی الهی از منابع مسیحیت، اسلام و زرتشت و همچین از اسطوره شناسی یونان باستان الهام گرفته است.
برای مثال یکی از آشنایان دانته مترجم کتاب معراج پیامبر بوده و از این رو سفر دانته در بهشت به ماجرای معراج شباهت خاصی دارد.
یا به طور کلی داستان کمدی الهی به ارداویرافنامه نیز شباهت دارد. ارداویرافنامه یکی از کتابهای پارسی قبل از اسلام است که ماجرای سفر ویراف یکی از موبدان زرتشتی دوره ساسانی به دنیای پس از مرگ را روایت میکند.
جایگاه انسانها و همچنین پایان بندی کتاب کمدی الهی نیز بر اساس منابع مسیحیت کاتولیک در قرن چهاردهم و تعریف آنها از خدا نوشته شده است.
دانلود مجموعه کتاب کمدی الهی دانته به صورت یک جا
دانلود سه گانه کمدی الهی دانته به صورت تک تک
بهشت - Paradiso
ترجمهی سهگانهی کمدی الهی دانته به فارسی را آقای شجاعالدین شفا انجام داده است.
حالا چرا کمدی الهی؟ مگه قراره خنده دار باشه؟
کمدی در ابتدا به معنای خنده دار نبوده. در ادبیات یونان باستان، نمایشنامهها به دو بخش تراژدی و کمدی تقسیم میشد. تراژدی که معرف حضورتون هست؛ یه داستان در رابطه با بزرگان که در انتها به یک فاجعه ختم میشه.
کمدی نقطهی مقابل تراژدی ئه. کمدی داستان مردم معمولی ئه که توش اگه مشکلی هم پیش بیاد معمولا با مسامحه ختم به خیر میشه و فاجعهای شکل نمیگیره. حالا ممکنه توش لحظات خنده داری هم باشه ولی لزومی درش وجود نداره.
کمدی الهی به چندین دلیل تراژدی نیست. اولا که داستانش در رابطه با خود دانته است که یک انسان معمولیه. پادشاهی چیزی نیست. در نهایت هم فاجعهای براش رخ نمیده چون آخر داستان تو بهشته. پس قطعا تراژدی نیست و نقطهی مقابل اون یعنی کمدی ئه.
به علاوه کمدی الهی به زبان ایتالیایی نوشته شده. در اون زمان مرسوم بوده تراژدیها رو به زبان لاتین که شاختره بنویسن. دانته دوست داشته که کمدی الهی رو به زبان توسکانی (داهاتشون تو ایتالیا) بنویسه تا بتونه زبانشون رو حفظ کنه و بنابراین نمیتونسته یک تراژدی بنویسه. واسه همین کمدی رو انتخاب میکنه.
کمدی الهی دانته در رسانههای دیگر
در سینما فیلمهای زیادی از کمدی الهی دانته الهام گرفته اند که مهمترین آنها فیلم Seven (1995) دیوید فینچر میباشد که از هفت گناه کبیره موجود در کمدی الهی بهره جسته. به علاوه قسمت Inferno (2016) از سه گانهی کد داوینچی ساختهی ران هاوارد نیز به کمدی الهی ارجاعات زیادی میکند. فیلمهای دیگری نیز کمابیش از مفاهیم موجود در کمدی الهی استفاده کردهاند.
در دنیای بازیهای رایانهای نیز، مجموعه بازیهای Devil May Cry الهامات زیادی از کمدی الهی گرفتهاند به این صورت که حتی نام شخصیت اصلی بازی دانته است. به علاوه بازیهای مانند Dante's Inferno، Bayonetta، Halo 3 و... نیز از مفاهیم کمدی الهی استفاده کرده اند.
در نهایت امیدوارم هر سه کتاب دوزخ، برزخ و بهشت از کتاب کمدی الهی دانته مورد استفاده شما قرار گیرد.
روزتون پشمریزون
حالا که لطف کردین پست رو تا آخر خوندین یه نظری هم برای ما ارسال کنید تا ما رو هم خوشحال کنید.
name در تاریخ 2024-06-04
سلام لطفا مجموعه جک ریچر رو هم کامل قرار بدید ممنون